Språk 
 • flagga
 • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


BÄSTA MILITÄR RYGGSÄCK - BÄST I TEST 2024


Det finns oändligt många militär ryggsäckar så vi har försökt hitta vår absoluta favorit. Det finns lite olika varianter av militär ryggsäck. Bland dom mest kända i Sverige är såklart Snigel ryggsäck som används av svenska försvaret och polisen. Så det är ingen slump att dessa är bland våra favoriter. I testet har vi utgått från ryggsäckarna i vårt sortiment och försökt hitta en mix av olika priskategorier. Då priset på en ryggsäck är en del i valet av väska. För en del är kvalité helt avgörande medan några bara vill ha en billig militär ryggsäck för utseendets skull. För oss är dock själva funktionen också viktig och priset väger ofta inte så tungt.  BÄSTA MILITÄR RYGGSÄCK - VÅR TOPPLISTA 2024

 1. Snigel 30L Specialistryggsäck -14 
 2. Helikon Tex RACCOON Mk2 Ryggsäck Cordura 
 3. Mil-Tec Ranger Assault Ryggsäck L 

TOPP 1 - Snigel 30L Specialistryggsäck -14 


Vår favorit i detta test blir en uppdaterad klassiker från Svenska Snigel. Tidigare kom denna i en 40L variant men efter en uppdatering enligt önskemål från militären. Så kommer denna nu i 30L vilket enligt oss gör den helt perfekt. Du får med allt som behövs på uppdrag som är i några dagar. Eller på en resa där du vill kunna bära din packning enkelt. 30L varianten är också smidig i storleken när man har den på sig. Den sitter bra och blir inte klumpig när man rör sig mycket. Så den passar verkligen för dig som är aktiv. Oavsett om det är på en utflykt i skogen eller ett uppdrag i tjänsten. Denna är också otroligt populär bland airsoft spelare som vill ha den bästa ryggsäcken. 


Snigel´s 30L Specialistryggsäck används av försvarsmakten och polismyndigheten i Sverige. Vilket är ett gott tecken på att just denna är den absolut bästa. 


Det finns väldigt mycket smarta förvaringslösningar och tillbehör till väskan. Så oavsett vad ditt uppdrag är så brukar det gå att lösa med denna ryggsäck. 


Positivt 

 • Otroligt hög kvalité

 • Väldigt bra bär komfort 

 • Klarar tung packning

 • Molle system för tillbehör

 • Smart förvaring i väskan

Negativt

 • Lite dyr om du inte använder den ofta

TOPP 2 - Helikon Tex RACCOON Mk2 Ryggsäck Cordura Adaptive Green


Helikon Tex från Polen är mest kända för sin kläder i hög kvalité till låga priser. Men låt dig inte luras av priset. Helikon Tex används av myndigheter och militärer över hela världen. Kvaliteten är alltid på topp och det lägre priset är bara en bonus. Detta gäller även deras ryggsäckar. Det finns flera militär ryggsäckar i sortimentet men vi har fastnat för Raccoon MK2 väskan. Den kommer i flera färger och passar enklare uppdrag. Riktigt smidig och rymmer ändå allt du behöver med sin volym på 20L. Ska du ut flera dagar kan den behöva kompletteras men för enkla uppdrag eller resor så är den perfekt. Passar även utmärkt som daglig väska för att få med sig det viktigaste. 


Helikon Tex används av militär och polis vilket gör att materialval mm är korrekta. Det är IR säkra och tex riktiga Multicam mönstret (inga kopior). Allt för att du ska få en så bra produkt som möjligt. 


Så letar du efter en smidig ryggsäck som funkar i tjänsten och privat. Så är denna helt klart ett toppen val. 

Positivt
 • Hög kvalité
 • Prisvärd 
 • Fungerar för yrkesbruk
 • Flera färger
 • Sitter riktigt skönt
Negativt 

 • I minsta laget om du ska bort längre tid

TOPP 3 - Mil-Tec Ranger Assault Ryggsäck L 


Mil-Tec från Tyskland har den absolut billigaste militär ryggsäcken i vårt test. Det märks också att denna är billigare. Men för sitt pris så är detta en riktigt bra ryggsäck. Du får otroligt mycket för pengarna om du behöver en militär ryggsäck med smart förvaring. Den ser också väldigt snygg ut rent designmässigt tycker vi. Den rymmer 36L så i detta test rymmer den mest. Du kommer kunna få med dig packning till längre uppdrag i denna. Det sitter även Molle system på utsidan ifall du behöver montera extra fickor. 


När det gäller material och komfort så förlorar denna mot Snigel´s och Helikon Tex väska. Det är egentligen inte konstigt med tanke på priset. Men det kan vara bra att veta att det trots allt är skillnad. Så är priset viktigt för dig är denna förmodligen bästa valet i testet. Men den förlorar pga komfort och material val. 


Mil-Tec är populärt både bland yrkes personal som polis och privatpersoner. Den passar egentligen alla som vill ha en prisvärd militär ryggsäck. 

Positivt 
 • Mycket prisvärd
 • Rymmer mycket - 36L
 • Molle system
 • Bra förvarings system
Negativt

 • Lite sämre komfort än andra väskor i testet
 • Lite sämre material val än andra väskor i testet

SÅ HÄR HAR VI TESTAT MILITÄR RYGGSÄCKAR

Efter att vi gjort ett urval av ryggsäckar så har vår personal utfört tester och inspekterat väskorna. Vi har provat att packa väskorna med rimlig packning. Både militärkläder och överlevnadsutrustning. Sen har vi även provat att packa dom vanligaste airsoft produkterna som behövs för en dag på banan. Vilket även simulerar utrustning som behövs en dag i fält. 

Vi har även testat komforten med packning i väskan. För att se hur bra ryggsäckarna fördelar vikten och gör det möjligt att bära den. Så att det inte blir jobbigt. 

Sen har vi också tittat på material och färgval. Då det blir viktigt på en produkt som man tänkt ha under en längre tid. Det är speciellt viktigt att dom lite dyrare väskorna har bra material så att dom håller länge. Och faktiskt klarar av vad dom är gjorda för. 

Sist men inte helt minst har vi även tittat på designen. Då det ändå är ganska viktigt hur ryggsäcken ser ut i verkligheten. Det är ju mycket roligare att ha en snygg väska:) 

WIZEGUY TESTAR 

Alla våra tester görs av vår personal med produkter vi har i handen. Så när testet görs har vi alltid produkten så att vi kan se och känna hur den känns. Sen provar vi självklart hur produkten fungerar i verkligheten också. Det gör att vi kan få fram bästa produkten för sitt ändamål. Även om inte ens vår personal är överens hela tiden om vilken som är bäst. Så ska man alltid komma ihåg vad testet går ut på vilket också påverkar resultatet. Om man testar vilka äpplen som är godast kommer inte päron vinna. 

Exempel på bra militär ryggsäck