Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Visa filter
Dölj filter
Visa alla filter Förminska filter

 

Hos Wizeguy hittar du allt inom paintball, allt från markörer och tillbehör till masker och kläder.

Vi har jobbat med paintball sedan 2003 och erbjuder ett av Sveriges största sortiment. Allt från de häftigaste tävlingsmarkörerna till de enklast nybörjar kiten. Det gör att vi har det bästa inom paintball-utrustning.

Vi har genom åren etablerat kontakt med alla stora märken vilket också gör att vi själva kan välja ut de bästa märkena och produkterna. Så oavsett om du är proffs eller ska börja spela paintball så har vi allt du behöver. Med många års erfarenhet kan vår kundtjänst hjälpa dig att hitta rätt paintballutrustning.

Paintball kan spelas på många olika sätt men oavsett hur man spelar så är det krav på att ALLA som är närvarande har en godkänd skyddsmask (paintballmask). För att köpa markör är det 18års gräns som på alla effektbegränsade vapen. Här under beskriver vi kortfattat tre vanliga sätt att spela paintball.

Speedball, detta är tävlings varianten av paintball som spelas med elektroniska markörer på en öppen yta liknande en fotbollsplan. Banan byggs upp med hinder som ofta står symmetriskt så att den är likadan från båda sidor. På SM tävlingar och andra större tävlingar använder man uppblåsbara hinder med samma standard över hela världen. Det är 5 spelare i varje lag.

Recball, eller helt enkelt skogspaintball som nödvändigtvis inte behöver spelas i skogen utan kan lika gärna spelas på en bana med stadsmiljö eller liknande. Denna typ av paintball kan spelas av alla och med alla olika sorts markörer vilket också gör det till den vanligaste typen av paintball. På större banor i Sverige är det inte ovanligt med fler än 100 spelare på dessa spel.

Milsim - Magfed, Milsim och magfed är egentligen olika typer av spel men båda går ut på att efterlikna "verklig" strid så gott som möjligt med paintball. Båda spelas på mer eller mindre samma sätt med skillnaden att Magfed har ett "riktigt" magasin med ca 20 bollar som sitter på samma sätt som på riktiga gevär. Dessa spel är ofta på liknande eller samma banor som Recball.  

Stort utbud av Paintball utrustning