Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Hur funkar en eldriven airsoft pistol


Eldrivna airsoft pistoler kallas ibland olika förkortningar men gemensamt är att alla drivs med ett batteri. Är det ett uppladdningsbart batteri följer nästan alltid airsoft batteri & laddare med i kartongen. 

  • AEP = Airsoft Electric Pistol
  • ENB = Electric Non Blowback 
  • EBB = Electric BlowBack 

Fördelen med en elpistol är att du kan ladda den enkelt i vägguttaget hemma och spela. Den är inte heller lika känslig mot kyla som gaspistoler. Även om batteriet tar slut lite fortare när det är kallt ute. 


Blowback eller inte 

Eldrivna airsoftpistoler med blowback 

Det är ganska ovanligt med blowback på elpistoler. Eftersom själva blowback funktionen inte blir så kraftig, vilket gör att den inte riktigt liknar en riktig pistol i upplevelsen. Det är såklart en rolig funktion ändå.  

Eldrivna airsoftpistoler utan blowback

Helt klart den vanligaste typen av airsoftpistol som drivs med batteri. En klassiker bland folk som spelar sniper. Då du kan få en effektiv pistol som skjuter fort till ett lågt pris. Utmärkt som backup eller som reserv när kylan kommer.

Vad behöver jag för att skjuta med min eldrivna airsoft pistol

Pistolen kommer ofta helt klar att användas i kartongen, med laddare & batteri. Sen behöver du såklart komplettera med airsoft skyddsglasögon och airsoft kulor för att kunna skjuta. 

Är det din första pistol behöver du även lite tillbehör som tex. 

Du ska alltid använda godkända skyddsglasögon när du spelar airsoft. Detta gäller även vid prickskytte eller när du testar ditt vapen. Eldrivna pistoler använder standard 6mm BB´s. Det finns lite olika styrka på eldrivna pistoler men vanligast är att man använder 0,12g eller 0,20g BB´s. 

Det är alltid bra att ha måltavlor som du kan testa din airsoftpistol på. Då kan du lära känna pistolen och skjuta in dig, så att du träffar snabbare när det blir skarpt läge i en match. 

Alla airsoftpistoler är replikor på riktiga modeller. Så det är viktigt att du förvarar pistolen korrekt. Det hjälper dig även att skydda pistolen mot onödiga skador. Så använd alltid en pistolväska när du transporterar eller förvarar pistolen. 

Viktigt om airsoft pistoler som drivs med batteri

Eldrivna pistoler kräver väldigt lite underhåll. Det är dock bra att tänka på att inga batterier varar för evigt. Så även om batteriet är uppladdningsbart så tappar det effekt i längden. Sen bör man göra rent pipan lite då & då för att behålla en god träffsäkerhet. 

Passande tillbehör airsoft pistoler el

Skyddsglasögon Airsoft Clear
Skyddsglasögon Airsoft Clear
129 kr
Köp
Info
Skyddsglasögon Airsoft Gula
Skyddsglasögon Airsoft Gula
129 kr
Köp
Info
Airsoft BBs 0.12g - 1000st
Airsoft BBs 0.12g - 1000st
85 kr
Köp
Info
Airsoft BBs 0.20g - 1000st
Airsoft BBs 0.20g - 1000st
89 kr
Köp
Info
Open Blaster 0,20g Airsoft BB 3300st
Open Blaster 0,20g Airsoft BB 3000st
169 kr
Köp
Info
Prickskytte rigg med Auto reset
Prickskytte rigg, Auto reset
275 kr
Köp
Info
Prickskytte Tavla med Nät
Prickskytte Tavla med Nät
255 kr