Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

AnvändarnamnGuide airsoft väst

Här på Wizeguy kan du som är intresserad av airsoft och taktisk utrustning läsa mängder av olika guider som ger dig information innan du köper något. Vi går igenom allmän information, tips på bra produkter samt diverse regler som du behöver veta om inför ditt nya köp. I den här guiden kommer vi att prata om airsoft västar – vad det är och när du använder dem. Läs vidare för att ta del av vår stora guide om airsoft västar!

Allmänt om airsoft väst

En airsoft väst är en typ av skyddsutrustning som många bär när de tränar eller tävlar i airsoft. Den har olika funktioner, men fungerar främst som ett skydd för kroppen, samt en förvaringslösning för din utrustning. Det finns många olika typer av västar och beroende på om du spelar airsoft, paintball eller någon annan form av skytte kan det vara ett bra tillägg att säga.


Airsoft väst kallas även för paintball väst, då man ofta bär de när man spelar paintball för att skydda kroppen från skada och för att förvara sin paintballs och annan utrustning. Det kan efterlikna en skyddsväst som polisen och militären bär, men den är anpassad för airsoft eller paintball.

Olika typer av västar

Det finns som sagt olika typer av västar för olika ändamål. Beroende på vilken typ av träning eller tävling du utför, kan du behöva köpa olika typer av västar. För dig som spelar paintball, är det bra att välja en plate carrier som skyddar kroppen mot kulorna. 


Det finns även airsoft västar som enbart fungerar som förvaring för din utrustning. De har oftast ett så kallad molle system (molle väst) som innebär att du kan ta loss och fästa fickorna på olika ställen på västen, för att optimera den efter dina behov.

Tillbehör till airsoft väst

När du ska köpa en airsoft väst är det viktigt att se över vilka behov du har. Behöver du mycket förvaring, kan en molle väst vara ett bra val. Om du enbart vill ha skydd för kroppen kan det räcka med en plate carrier. Du kan ofta få bra tips kring valet av airsoft väst från din airsoftbana, om du är nybörjare och behöver mer hjälp än vad som står i den här guiden.


Det finns olika tillbehör att köpa till din airsoft väst. Bland annat kan du köpa till vattenbehållare, molle-fickor och annan förvaring som gör att du kan bära mer utrustning och dessutom ha plats för vatten. Västen agerar som en stridsväst och är en bra taktisk utrustning som gör airsoft spelet ännu roligare!

Tips på västar från Wizeguy

Här på Wizeguy hittar du mängder av taktisk utrustning, airsoft, ammunition och tillbehör för ditt skytte och spelande. Vi har självklart flera olika typer av stridsvästar, allt från chest rigs, till paintball västar och plate carriers. Här nedan kommer vi att ge ett par exempel på olika västar från vårt sortiment, när de bör användas och hur de fungerar.

Stridsväst 12

Stridsväst 12 är en stridsväst som är optimerad för taktiska uppdrag. Det är en molle väst som har ett fullt utrustat molle-system, som tillåter dig att ta loss och fästa dina molle fickor där du vill ha dem. I just den här modellen ingår dessutom alla tillbehör du behöver, bland annat dubbel magasinsficka ak4, dumpficka och mängder av andra praktiska lösningar.

Molle vest

Vi har såklart andra molle västar också, i olika färger, utformningar och storlekar. För dig som kanske inte behöver en lika avancerad väst som stridsväst 12, finns det enklare varianter som har färre magasinfickor – men som fortfarande fungerar utmärkt för att förvara tillbehör. Ett bra alternativ för nybörjare, eller dig som bara har luftskytte som hobby.

Mollefickor

Under kategorin “taktisk utrustning” på vår hemsida hittar du såklart också mollefickor som du kan köpa som tillbehör till din airsoft väst. Där finns även andra molle system tillbehör som du kan behöva för din airsoft väst.


Det finns olika fickor, bland annat magasinficka och dumpficka, som kan hålla olika mängd magasin och ammunition. Här finns även hydration mollepack, som är en lösning för dig som vill ha vatten nära till hands.

Plate carrier

Förutom molle väst, har vi såklart även kraftfulla plate carriers och chest rigs. De skyddar kroppen mot skada och många av våra modeller är dessutom kompatibla med mollesystem. Det gör att du kan få ett bra skydd, och använda västen som förvaring – på samma gång!

Beställ en airsoft väst idag

Om du är intresserad av att köpa hem din egen airsoft väst är du varmt välkommen att besöka vår webshop och bläddra runt bland våra produkter. Förhoppningsvis har den här guiden gett dig lite kött på benen, gällande olika typer av västar och när man kan behöva dem. Har du ytterligare funderingar kring vilken utrustning som skulle passa bäst för dig och dina ändamål? Chatta med vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta rätt val för just dina behov.