Språk 
 • flagga
 • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Bra att veta om M4 airsoft gevär Elektriska AEG M4 airsoft gevär 


Här går vi bara igenom M4 airsoft gevär som drivs med batteri. Dessa airsoft gevär kallas ofta för AEG som betyder Automatic Electric Gun. Eldrivna M4 gevär är dom absolut populäraste bland spelare i Sverige och världen. Det finns oändligt med varianter av dessa. Bland dom populäraste är såklart Colt M4. Men alla M4 gevär bygger på AR-15 plattformen. Dessa gevär är framförallt kända för att Amerikanska militären använder dom. Men det är också den typ av gevär du ser på film och i dataspel. 


Har ni frågor om specifika M4 airsoft gevär får ni gärna kontakta vår kundtjänst. Så hjälper vi er gärna att hitta rätt. 

Utvalda M4 airsoft gevär

Fördelar med M4 airsoft gevär

 • Otroligt populärt gevär
 • Ofta prisvärt pga stora tillverknings volymer
 • Går att modifiera hela geväret 
 • Enormt utbud av delar och uppgraderingar
 • Väldigt lätt att montera tillbehör

Nackdelar med M4 airsoft gevär

 • Väldigt “vanligt” om du vill va unik
 • Så många tillverkare att standard delar inte alltid passar perfekt
 • Svårare att välja rätt pga enormt utbud


Vad ska man tänka på när man väljer M4


För att välja rätt gevär bör man bestämma sig för en ungefärlig budget. Så att man vet hur mycket geväret får kosta. Då blir det lättare att prioritera vad som är viktigt och vad som går att uppgradera senare. 


Det många pratar om är full metall eller plast. Detta är bara materialet själva kroppen är tillverkad i. Det finns också oändligt med modeller mitt i mellan där delar av kroppen är gjord av metall och andra av plast. Men för enkelheten utgår vi från dessa två. 


Airsoft M4 med plastkropp  

Som det mesta så finns det otroligt stor skillnad på olika plastkroppar. Dom som ofta kallas “Polymer” i Sverige håller ofta väldigt hög kvalité. Det finns tom en del som tycker att det är fördel att använda dessa. Då geväret blir lättare. Men man får såklart aldrig den där “äkta” känslan. Men om det står att geväret är gjort i polymer så kan du räkna med att det håller bra kvalitet och helt klart duger att spela på stora banor med. Står det att geväret är tillverkat i plast och är billigt. Så bör man vara lite försiktigt. Då dessa ofta är mer åt leksaksvapen och passar till enklare prickskytte lekar. 


Full metall M4 airsoft gevär

M4 gevär i full metall är helt klart det vanligaste bland erfarna spelare. Så när du kommer till större spelfält har dom flesta airsoftspelare dessa. Även om i princip varje gevär ser unikt ut. Då dom ofta är modifierade för att passa spelaren. Köper du ett M4 gevär i full metall i Sverige håller det ofta hög kvalité. Men även här bör man kolla noga då det finns oändligt många tillverkare mm.  


Interna delar i M4 airsoft gevär 


Gearbox

M4 gevär bygger på en standard av gearbox som kallas V2. Gearboxen är själva “behållaren” där kugghjul, fjäder, piston, cylinder mm som gör att geväret skjuter sitter. 


Motor

Utanför gearboxen sitter en motor med lång axel som driver själva gearboxen. Denna motor drivs med batteri, ofta ett LiPo batteri för bästa effekt.   


Hop Hus

Mot gearboxen sitter sedan ett Hop Up hus. Detta är delen där airsoftkulan laddas in och det sitter ett hop up gummi. Hop up huset kan sedan regleras så att du sätter tryck på hop up gummit. Det gör att du får underskruv på kulan och kan skjuta längre. 


Innerpipa

Inner Pipan sitter monterad i hop up huset. Denna är en av dom vanligaste delarna som man uppgraderar i airsoftvapen. Använder du airsoft kulor av hög kvalité. Så kan du med fördel köpa en riktigt bra innerpipa. Så får du mycket bättre precision.  Externa delar på M4 och AR-15 gevär

Kroppen som är delad i två och ofta kallas upper receiver och lower receiver har ofta original utseende. Men det finns även gott om andra, både riktiga som HK416 och helt påhittade designer. Men sen är det några detaljer som sticker ut externt på geväret.   


Axelstöd / Stock

Stocken som den ofta kallas inom airsoft. Är ställbar på M4/AR-15 gevär. Det gör att geväret passar nästan alla. Sen finns det massor av olika modeller av stockar. Men alla fungerar på samma sätt och regleras ofta i 6 positioner. Ofta monterar man batteriet i stocken. Så det kan vara fördel att ha en modell med gott om utrymme. 


Fasta sikten eller Flip Up

På i princip alla M4/AR-15 gevär sitter en picatinny rail på hela toppen av upper receiver. Detta för att kunna montera tex handtag men framförallt sikten. Ofta levereras gevären med fasta sikten eller flip up sikten. Men i princip alla spelare byter ut dessa mot ett rödpunktsikte. Så det kan vara bra att kolla om fasta siktena går att montera bort. 


Handguard

Främre delen som sitter över pipan kallas ofta Handguard inom airsoft. Det finns även här enormt många varianter. Men för att göra det lite enklare kan man säga att det fram för allt är två skillnader. Längden på den och standarden för montering av tillbehör. Den absolut vanligaste är en handguard med picatinny rails på 4 sidor (en upp, en nere och en på varje sida). Denna finns såklart i flera modeller där MK18 är en av dom absolut populäraste. Sen finns två monteringsystem som inte har några rails. Utan man monterar tillbehören direkt i fästen på handguarden. Eller monterar en bit picatinny rail där man vill montera tillbehöret. Dessa är M-Lok och KeyMod. 


Vanligaste montering systemen på handguard 

 • Picatinny, tex MK18
 • M-Lok 
 • KeyMod

Varför köper man M4 / AR-15 airsoftgevär

Som ni redan förstått är M4 gevären helt klart dom populäraste. Så det är ingen slump att även du vill köpa ett. Det är inte heller så konstigt eftersom ett M4 gevär kan vara jättekort och anpassat till inomhus spel på små banor. Medan ett annat är byggt som att airsoft sniper gevär. Ett tredje som Assault gevär på skogsspel osv. Det är inte bara möjligheten till att bygga om geväret. Det finns också oändligt många uppgraderingar som passar just dessa gevär.  

Varför tycker vi på Wizeguy att man ska köpa M4

För oss som jobbat med airsoft i många år. Så ser man många produkter komma och gå. Men M4 gevär är en produkt där alternativen och tillbehören bara ökar genom åren. Det är inte heller bara att det finns så många gevär att välja på. Utan framförallt får man ofta ett väldigt bra gevär för pengarna. Då fabrikerna tillverkar väldigt stora upplagor så hålls priset nere samtidigt som kvalitén hålls på en hög nivå för sitt pris. 


Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor om M4 gevär så hjälper vår kundtjänst er. 

Fler M4 airsoft gevär