Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


ATT TÄNKA PÅ VID VAL AV LUFTGEVÄR

Innan du köper ett nytt luftgevär kan det vara bra och fundera på vad du vill få ut av ditt gevär då olika gevär har olika för och nackdelar. 

Är du ute efter ett luftgevär för att skjuta på måltavlor med precision är det fördelaktigt att välja ett gevär som skjuter diaboler och inte stålrundkulor. Detta då diaboler har en rakare kulbana tack vare sin utformning.

UNDERHÅLL AV ETT CO2 LUFTGEVÄR

Att underhålla en co2 gevär är enkelt. Med ett silikonbaserat smörjmedel kommer du långt med underhåll och rengöring.

I geväret finns det flera packningar som ser till att geväret håller tätt så att co2 gasen inte läcker ut och geväret tappar kraft. För att underhålla dessa används ett silikonbaserat smörjmedel som appliceras på toppen av co2 patronen innan den sätts in i geväret, det räcker med 1 droppe på var tredje patron som du använder. När patroner punkteras och du skjuter med geväret så följer smörjmedlet med runt i geväret och smörjer upp packningarna. 

När du skjutit klart och ska lägga undan luftgeväret är det viktigt att inte lämna någon co2 patron kvar i geväret då detta kan skada packningar och därmed förkorta livslängden. Har du ett luftgevärsmagasin som är fjädermatat, t.ex. om geväret skjuter rundkulor, är det viktigt att inte lämna några kulor kvar i magasinet. Ligger ett magasin med kulor i under en tid kan fjädern bli utmattad och matningsproblem kan uppstå.

VAD BEHÖVER JAG FÖR ATT SKJUTA MITT CO2 LUFTGEVÄR

För att komma igång med ett Co2 driven luftgevär behöver du följande