Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Guide Co2 LuftpistolerEn
luftpistol som drivs med co2 kallas ofta för co2 pistol eller kanske ännu mer vanligt kolsyrepistol. Co2 luftpistoler har en kompakt uppbyggnad och tack vare detta är många av luftpistolerna replikor av skarpa pistolmodeller. En av de kanske mest populära är Glock luftpistol, en vanligt förekommande pistol i filmer och används av militär och polis i flera olika länder.


Underhåll av en Co2 Luftpistol

Att underhålla en co2 pistol är enkelt. Med ett silikonbaserat smörjmedel kommer du långt med underhåll och rengöring.

I pistolen finns det flera packningar som ser till att pistolen håller tätt så att co2 gasen inte läcker ut och pistolen tappar kraft. För att underhålla dessa används ett silikonbaserat smörjmedel som appliceras på toppen av co2 patronen innan den sätts in i pistolen, det räcker med 1 droppe på var tredje patron som du använder. När patroner punkteras och du skjuter med pistolen så följer smörjmedlet med runt i pistolen och smörjer upp packningarna. 

När du skjutit klart och ska lägga undan luftpistolen är det viktigt att inte lämna någon co2 patron kvar i pistolen då detta kan skada packningar i pistolen och därmed förkorta livslängden. Har du ett luftpistolsmagasin som är fjädermatat, t.ex. om pistolen skjuter rundkulor, är det viktigt att inte lämna några kulor kvar i magasinet. Ligger ett magasin med kulor i under en tid kan fjädern bli komprimerad och matningsproblem kan uppstå.

Vad behöver jag för att skjuta min Co2 Luftpistol

För att komma igång med en Co2 driven luftpistol behöver du följande

Att tänka på vid val av luftpistol

Innan du köper en ny luftpistol kan det vara bra och fundera på vad du vill få ut av din pistol då olika pistoler har olika för och nackdelar. 

Är du ute efter en luftpistol för att skjuta på måltavlor med precision är det fördelaktigt att välja en pistol som skjuter diaboler och inte stålrundkulor. Detta då diaboler har en rakare kulbana tack vare sin utformning. Det kan även vara bra och fundera på om du önskar fast eller justerbart sikte. Ett justerbart sikte ger dig möjligheten att ställa in siktet efter det avstånd genom att ändra siktet i höjdled och du kan även ändra det i sidled för att matcha hur pistolen skjuter. Många luftpistol revolver modeller skjuter diaboler och har ett justerbart sikte och är därmed ett bra val för hobby precisionsskytte. De som har längre pipa ger ofta en högre utgångshastighet då diabolens accelerationssträcka bli längre.

Skjuter du skarpt skytte och söker något för att öva med hemma är det bra att välja en luftpistol av så liknande grepp och tyngd som den skarpa pistolen. Många luftpistoler har liknande eller samma materialval som de skarpa motsvarigheten, det finns de som är kombinerat i metall och polymer såsom glocken och det finns de som är tillverkade i full metall som 1911 modellerna. En luftpistol metall ger ofta en bra och verklig tyngd och känsla i pistolen. Ofta finns de mest populära pistolerna som luftpistol varianter, tex.


Vill du ha någon rolig luftpistol som du kan använda hemma och skjuta med vänner och familj brukar luftpistol glock vara ett populärt val. Särskilt om den har luftpistol blowback som gör att pistolens mantel rör sig vid varje skott. En kraftig luftpistol gör skyttet hemma roligare och du kan då utmana din och dina vänner lite med att skjuta på längre avstånd.