Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Guide Airsoft Green Gas Våran guide är för nybörjare där vi ger lite tips och information om airsoft green gas som drivmedel. Det finns mycket olika kunskaper inom airsoft och här har vi skrivit ner några saker som vi anser vara bra att tänka på. Självklart finns det mer information ute hos alla airsoftspelare, men som vi valt att inte ta upp under denna guide.

Allmänna råd
När du fyller på gas skall flaskan skakas i ca 3 sekunder för att de olika komponenterna i flaskan skall blandas. När magasinet skall fyllas ska magasinets påfyllnadsventil vara vänt uppåt och gasflaskan ska hållas upp och ner. När du sedan trycker flaskans ventil mot påfyllnadsventilen kan det smita ut lite gas, vinkla då lite på flaskan och hitta ett läge där det inte smiter ut nån gas. Att fylla ett normalstort pistolmagasin, såsom glock magasinen, bör ta ca 5-7 sekunder. Fyller du ett gevärsmagasin tar det några sekunder extra för att fyllas upp.

När du skjuter med din gaspistol eller gasgevär kyls magasinet ner för varje skott. Skjuter du därför flera laddningar med kulor och gas i samma magasin med tätt intervall, t.ex. vid prickskytte, kan magasinet kylas ner så mycket att gasen tappar sin kraft och klarar inte av att stänga ventilen i magasinet vilket resulterar i att all gas läcker ut ur magasinet genom pipan. För att undvika detta kan det vara bra att ha flera magasin om man vet att man kommer skjuta mycket med täta intervaller.

Typer av gas

Låg gas
Kan även kallas light och blå gas beroende på tillverkare. Denna gas passar bra till pistoler med plastmantel t.ex. Tokyo Marui. Den passar även till pistoler utan blowback då pistolen har färre rörliga delar och kräver därför inte lika mycket kraft som pistoler med blowback. Den kan även passa till spel eller skytte med andra pistoler på mycket varma sommardagar. Trycket på denna typ av gas ligger oftast runt 115 psi i 20°C. 

Normal gas
Den gas som vi kallar för normal gas är den som oftast kallas Green gas (Grön gas). Det är en allround gas som passar en stor del av airsoft pistoler, granater och gevär. Den funkar även bra att använda under stora delar av året. Denna gas kan även fungera till pistoler med plastmantel under svalare väder och temperaturer. Ej lämpad att använda under vintern eller kallare perioder när temperaturen närmar sig +10°C. Denna kategori är väldigt bred och man kan inte riktigt säga ett normaltryck för dessa.

Stark gas
Under denna kategori har vi sorterat in både den röda, så kallade vinter gasen, och den svarta extrem gasen. Dessa gaser används ofta till gasdrivna airsoft gevär eller till airsoft pistoler med metallmantel under kallare perioder, +15°C - +3°C. Dessa gaser har ett tryck 170 psi och högre. Dessa gaser ska aldrig användas till dem pistolerna som har plastmantel då dessa kommer gå sönder.

Förvaring och hållbarhet

När du förvarar din gas hemma finns det några saker som är bra att tänka på. Gasen bör alltid förvaras stående och i rumstemperatur. Gasen får inte förvaras i direkt solljus och får aldrig utsättas för temperaturer upp mot 50°C. En gas som förvaras på rätt sätt har inget bäst före datum.

I detta filmklipp kan ni ser hur man fyller green gas i ett magasin

Favoriter bland airsoft green gas