Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Hur funkar en green gas airsoft pistol


Greengas pistoler är helt klart vanligast på airsoft banor runt om i Sverige. Dessa används ofta för att dom är väldigt realistiska och håller sig ofta under 1 joule i anslagsenergi vilket är gränsen för CQB Spel. 

Det gör att man inte får något säkerhetsavstånd, enligt de flesta reglerna som används på airsoftbanor runt om i världen. 

Oftast fyller man magasinet med greengas på undersidan, men det finns även varianter med en inbyggd behållare. Dessa fylls också ofta på undersidan.  

Gasen är pistolens drivmedel vilket gör att du inte behöver göra mantelrörelse mellan skotten.  


Blowback eller inte 

Green gas airsoftpistoler med blowback 

Kallas även GBB = Gas BlowBack. Blowback betyder att manteln åker fram och tillbaka när du skjuter, precis som på en riktig pistol. Det gör att den blir mer realistisk i spel. Man gör en mantelrörelse innan man börjar skjuta. varje avtryck på avtryckaren skjuter ett skott tills du inte har några skott kvar. Manteln åker då fram och tillbaka hela tiden. När kulorna är slut fastnar den i bakre läget. 


Green gas airsoftpistoler utan blowback

Kallas även GNB = Gas NoBlowback eller NBB = No BlowBack. Det finns även gott om gaspistoler utan blowback. Det kan antingen vara billigare modeller som passar perfekt att börja med, eller pistolmodeller som helt enkelt inte har en mantel som rör sig trots att dom är av högkvalité och har en högre prislapp.  

Vad behöver jag för att skjuta med min green gas airsoft pistol

Pistolen behöver greengas gjord för airsoft för att kunna skjuta, så du måste alltid köpa greengas också. 

Det finns lite olika styrkor på greengas men till pistoler är standardgas bäst under normala sommarspel. 

Är det lite kallare kan man prova med en starkare gas. Det finns ingen exakt standard inom branschen men ofta sorteras green gas enligt följande. 

  1. Blå - Svag gas som passar enklare plast pistoler.
  2. Grön (eller ingen färg) - Standard gas perfekt till vanliga pistoler.
  3. Röd - Kraftigare gas som kan fungera bra när det är kallare.
  4. Svart - Riktigt kraftig gas som ofta inte passar pistoler.

Är det din första pistol behöver du även lite tillbehör som tex. 

Du ska alltid använda godkända skyddsglasögon när du spelar airsoft. Detta gäller även vid prickskytte eller när du testar ditt vapen. Gas pistoler använder standard 6mm BB´s. Det fungerar ofta bra med helt vanliga 0,20g kulor till greengas pistoler. Men vill du ha lite bättre kulbana när det blåser osv är 0,25g ett bättre alternativ. 

Det är alltid bra att ha måltavlor som du kan testa din airsoftpistol på. Då kan du lära känna pistolen och skjuta in dig. Så att du träffar snabbare när det blir skarpt läge i en match. 

Alla airsoftpistoler är replikor på riktiga modeller. Så det är viktigt att du förvarar pistolen korrekt. Det hjälper dig även att skydda pistolen mot onödiga skador. Så använd alltid en pistolväska när du transporterar eller förvarar pistolen. 

Viktigt om airsoft pistoler som drivs med Green Gas 

Själva gasen “Green Gas” blir väsentligt svagare när det blir kallt. Det gör att pistolen inte riktigt “orkar” skjuta när det blir kallare. Det kan leda till följd problem som läckage mm som ofta löser sig av att det blir varmare. Så med andra ord, en green gas pistol är grym på sommaren men inte så rolig på vintern. 

Det är också viktigt att veta att alla gaspistoler kräver underhåll. Dom behöver rengöras och smörjas för att fungera länge och bra. Så ta god hand om din pistol. Dyker det ändå upp problem så kontaktar du vår airsoft kundtjänst . Så hjälper vi dig. 

I detta filmklipp ser ni hur man fyller ett green gas magasin
Tillbehör till Green Gas airsoft pistoler

Drivmedel ULTRAIR Power 570ml
Drivmedel ULTRAIR Power 570ml
139 kr
Köp
Info
Bollé Cobra
Bollé Cobra
249 kr
Köp
Info
Skyddsglasögon Airsoft Gula
Skyddsglasögon Airsoft Gula
129 kr
Köp
Info
Skyddsglasögon Airsoft Mörka
Skyddsglasögon Airsoft Mörka
129 kr
Köp
Info
Airsoft BBs Blaster 0.25g - 3300st
Airsoft BBs Blaster 0.25g - 3000st
159 kr
Köp
Info
Open Blaster 0,20g Airsoft BB 3300st
Open Blaster 0,20g Airsoft BB 3000st
169 kr
Köp
Info
Open Blaster 0,25g Airsoft BB 3300st
Open Blaster 0,25g Airsoft BB 3000st
209 kr
Köp
Info
Skyddsglasögon Airsoft Clear
Skyddsglasögon Airsoft Clear
129 kr