Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Guide till HPA airsoft


HPA är ett välkänt begrepp inom airsoft vilket betyder “High Pressure Air”. Alltså tryckluft som det kallas inom paintball. Tryckluft är ett väldigt bra drivmedel eftersom det inte påverkas av temperaturen och det går att justera trycket med en regulator


HPA konvertering av airsoftvapen 


Det är väldigt populärt att HPA konvertera airsoft vapen. Det skiljer lite hur olika konverteringar fungerar. Men om det tex är en kolsyrepistol så räcker det ofta med ett HPA luftsystem och en slang för att kunna skjuta. Lite mer avancerade konverterings kit för gevär kräver ofta en till regulator. Du kan läsa mer i vår guide om HPA gevär


HPA till paintball

Luftsystemet som det kallas i paintball monteras ofta direkt på paintball geväret. Det går även har att använda en slang som kallas “Remote line” om man vill ha tanken på ryggen.


Vad behövs till HPA 

Du behöver ett airsoft vapen eller en paintball markör som är redo för HPA. Sen behövs ett HPA luftsystem. För att sedan koppla detta till önskat vapen så är det ofta en slang eller en slang med regulator beroende på konverterings kit. Ni kan alltid fråga vår kundtjänst om ni inte vet vilken ni ska ha. 


Hur fyller man HPA? 

Kan man fylla HPA tankar med en kompressor är en vanlig fråga. Det enkla svaret är ja. Men normalt har en HPA tank ett tryck på 200bar (en del 300bar). Så det krävs en väldigt kraftig kompressor som ofta används på paintballbanor eller av dykare. 

Så en vanlig verktygs kompressor fungerar INTE

Hur brukar spelare fylla på sin tank

Dom flesta fyller på tanken på banan där dom spelar om tryckluft finns där. Annars kan man fylla tanken hos sin lokala airsoft eller paintball butik. Det går bra att fylla på tanken i vår Wizeguy butik. Har man inte möjlighet till detta kan man fylla från en dyktank med hjälp av en fillstation
Viktigt att notera är att på dom vanligaste HPA systemen är det 200bar. Men mätaren är i PSI (amerikanskt mått). Så du ska fylla tanken tills den stå på "3" vilket betyder 3000psi som är ca 200bar. Är du minsta osäker när du ska fylla så kan du kontakta vår kundtjänst. Så hjälper vi dig.


Fillstation till HPA

Fillstation är en adapter mellan dyktanken och HPA tanken. Som gör att du kan fylla på din HPA tank själv. Tips om du inte har en airsoft eller paintball butik i närheten är att kolla med en dykfirma eller brandstation. Då dom ofta kan fylla dyktankar. Fillstationer har en snabbkoppling som monteras på HPA tanken. Sen reglerar du med handtaget på dyktanken för att fylla tanken. Sedan trycker du på knappen på fillstaionen för att släppa ut övertrycket. Se bild under och är du det minsta osäker så kan du alltid kontakta vår kundtjänst. 


Vanliga produkter till HPA