Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Hur funkar ett AEG el airsoft gevär


Ett el airsoftgevär kallas ofta AEG gevär (Electric Airsoft Gun). Alla elektriska airsoft gevär drivs med ett batteri. Det finns i huvudsak två batteri sorter som används, Nimh och Lipo. Batteriet monteras ofta i stocken eller vid pipan men det finns gevär med specialfack för batteriet. På dom flesta gevär kommer du åt att montera batteriet utan verktyg. Men det finns självklart undantag. 


Nimh eller lipo batteri 

Nimh batteri standard inom airsoft 

Nimh batterier har genom åren varit standard inom airsoft / soft air gun. Så när det står att batteri ingår är det alltid ett Nimh batteri om det inte tydligt står något annat. Nimh batterier är klassiska uppladdningsbara batterier som tappar ganska mycket effekt när du använder dom. Så livslängden på batteriet blir förhållandevis kort . Även själva effekten hur mycket ström batteriet ger är lägre än tex Lipo batterier. 


Lipo batteri - Ett kraftigare batteri

Lipo batteri är ofta den bästa uppgraderingen du kan göra till ett airsoftgevär. Lipo batterier är kraftigare än standard batterier vilket gör att dom ger mer effekt och geväret skjuter snabbare. Ett Lipo batteri klarar också mycket fler laddningar, med andra ord slits inte ut lika snabbt. Så du kan använda batteriet mycket längre tid. 


Köp till “Lipo paket” billigt i kassan 

När du köper ett nytt elektriskt airsoftgevär hos Wizeguy kan du köpa till ett passande lipo batteri & laddare. Detta “Lipo paket” köps för ett billigt pris tillsammans med geväret och vi kontrollerar att det passar just ditt gevär. Alternativet dyker upp i kassan när du lagt geväret i varukorgen. Se bild under.

Vad behöver jag för att skjuta med mitt elektriska airsoftgevär


Geväret behöver kompletteras med batteri & laddare. Sen behövs självklart skyddsglasögon oavsett om du ska spela eller skjuta prick. Till gevär är det svårt att säga en standard vikt på kulorna då gevären skiljer mycket i utgångshastighet. 0,25g BB´s räknas dock som standard av många. Det är också roligt med någon måltavla för prickskytte. En måltavla är även bra när du vill skjuta in ett sikte eller liknande. Vi rekommenderar att alla airsoftgevär förvaras och transporteras i gevärsväska. Då gevären ofta ser ut som riktiga gevär. Om du har en gevärs väska så skyddar du också ditt gevär. 

Ett Red Dot sikte gör stor skillnad till ditt gevär. Det blir mycket enklare att sikta med ett rödpunktsikte. Så vi rekommenderar att du börjar med någon enklare modell. 


Viktigt om airsoft gevär som drivs med batteri


Använder du Lipo batteri är det viktigt att ALDRIG skjuta helt slut på batteriet. För då går det inte att ladda igen. 

Eldrivna airsoftgevär är perfekt att börja med och du kan enkelt göra enklare uppgraderingar som att byta pipa. Men det är också bra att känna till att gearboxen (själva konstruktionen) är lite krånglig och tidskrävande att ta isär och sätta ihop. Så vill du göra interna uppgraderingar rekommenderar vi att du verkligen läser på innan. 

I detta filmklipp ser ni hur man fyller ett High Cap magasin


Kontakta gärna vår kundtjänst om du har frågor om eldrivna AEG airsoft gevär.