Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Hur funkar ett airsoft gevär fjäder


Fjäderdrivna airsoft gevär har egentligen en väldigt enkel konstruktion. Det är dina muskler som gör jobbet och spänner fjädern. Sedan släpps den när du trycker av och skapar ett lufttryck i en kammare som sedan blåser ut luften via en munstycke (nozzle kallas den och det är delen som skjuter iväg kulan). Ett skott kan skjutas mellan varje mantelrörelse.  


Sniper gevär, hagelgevär eller automatgevär 

Airsoft sniper gevär

Sniper gevär drivs ofta med fjäder inom airsoft. Då det är en väldigt enkel konstruktion. Det gör också att man kan ha en väldigt stark fjäder utan att behöva massa dyra delar som gör att själva laddnings mekanismen håller. Då det är du själv som laddar genom att spänna fjädern. 


Hagelgevär airsoft

Hagelgevär drivs också ofta med fjäder. Detta är kanske den absolut bästa modellen för fjäder. Då pumphandtaget till ett pumphagel passar perfekt som manöverhandtag. När du gör pumprörelsen så laddar du geväret och kan skjuta ett skott till.


Karbiner fjäderdrivna

Det finns gott om gevär som ser ut som riktiga där den riktiga versionen har full auto. När dessa drivs med fjäder skjuter dom INTE full auto. Ett fjäderdrivet gevär skjuter bara ett skott i taget. Även om det ser ut som en M4 eller AK47. Dessa brukar dock vara väldigt billiga och fortfarande realistiska i utseendet. 

 

Vad behöver jag för att skjuta med mitt airsoft gevär fjäder


Geväret behöver inget för att kunna skjuta då du bara spänner fjädern. Det finns ofta ett manöverhandtag för detta. Så komplettera geväret med skyddsglasögon och BB´s så är du redo att spela eller skjuta prick.  
För att ha så roligt som möjligt rekommenderar vi alltid en rolig måltavla. Dessa fungerar ju också utmärkt när du ska skjuta in geväret. Kulvikten beror helt på modell i detta fall. Enklare replikor fungerar bäst med 0,12g BB´s medan en del sniper gevär fungerar bäst med 0,40g+ kulor. Så kolla respektive gevär för bästa kulvikt. Till sniper gevär är ett kikarsikte mer eller mindre ett måste medan ett hagelgevär nästan aldrig utrustas med sikte. 

Alla airsoft gevär bör förvaras och transporteras i en vapenväska. Då kan du diskret och korrekt förflytta geväret och du skyddar det samtidigt mot yttre skador. 


Viktigt om airsoft gevär fjäder. 


Fjäderdrivna är enkla, vilket ofta gör dom väldigt driftsäkra. Eftersom det inte är någon gas eller batteri i dessa påverkas dom inte av kyla, låg spänning eller gasläckage.