Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Hur funkar ett HPA airsoft gevär


Så här fungerar HPA airsoft gevär. HPA står för High Pressure Air och är vanligt inom paintball. Inom airsoft är HPA förhållandevis nytt men har växt fort senaste åren. Det börjar etablera sig som premium drivmedlet för airsoftgevär.

HPA är mer eller mindre oberoende av temperatur utomhus, det går också att reglera utgångshastigheten väldigt lätt. 

(Om man vill spela på bana med andra spelare så kan man behöva en slags låsning för att inte kunna ställa om hastigheten mitt i spelet.)


Olika typer av HPA gevär

Elektroniskt styrt HPA gevär 

Denna typ av gevär har en elektromagnet även kallad solenoid. Den styr luften elektroniskt. Detta gör att man enkelt kan ha olika firemodes som semi, burst och fullauto. Det går även att reglera eldhastighet med med hjälp av inställninga. Bland HPA gevär är Wolverine´s MTW gevär bland de absolut mest etablerade och populära. 


Mekaniska HPA gevär

Det finns även helt mekaniska HPA gevär. Här styrs allt av mekaniska delar vilket kan vara både en fördel och en nackdel. Ett helt mekaniskt HPA gevär tål i princip vad som helst. Du kan dyka med det och komma upp skjutande. Nackdelen blir att inställningsmöjligheterna är begränsade av mekaniska delar. Bland mekaniska HPA gevär är Tippmann´s HPA gevär fortfarande ett av de absolut populäraste på banorna. 

 

Vad behöver jag för att skjuta med mitt HPA airsoftgevär


Alla HPA gevär behöver ett luftsystem även kallat HPA system. Det finns i princip 2 varianter att välja på, 200bars och 300bars. 

Dessa tryck som anges är alltså det tryck som tanken kan hålla och inte det tryck som kommer ut från regulatorn.

Båda funkar bra men ju högre tryck desto längre räcker det under förutsättning att det är samma volym.

(Dessa luftsystem går inte att fylla med en vanlig kompressor, utan man måste ha en dyk kompressor eller en “PCP kompressor”).

Prestandan på geväret blir den samma oavsett om du har 200 bar eller 300 bars tank.

Många HPA gevär behöver även en regulator och slang från tanken till geväret. ÄR det elektroniskt styrt behövs även ett lipo batteri, ofta med JST kontakt. HPA gevär fungerar bäst med lite tyngre kulor så vi rekommenderar 0,28g och uppåt till dessa. Som på alla airsoft gevär så blir det roligast med ett bra sikte och en rolig måltavla för träning och inskjutning. Alla airsoftgevär oavsett drivmedel bör transporteras och förvaras i en vapenväska. Då både skyddar du geväret mot skador och hindrar obehöriga att se geväret. 


Viktigt om airsoft gevär som drivs med HPA


HPA gevär är kända för att hålla väldigt bra. Det betyder att det är lågt slitage även om du skjuter hårt och fort. Det hänger dock på att du underhåller geväret så att rörliga delar och packningar hålls i bra kondition. Det är ofta väldigt enkelt för att vara ett airsoftgevär. Du behöver bara plocka isär, göra rent, smörja in.  


Kontakta gärna vår kundtjänst om du har frågor om HPA airsoft gevär. 

Tillbehör HPA airsoft

Airsoft HPA gevär