Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Hur funkar ett Co2 airsoft gevär


Co2 eller Kodioxid, kallas inom paintball och airsoft för kolsyra, det är en gas som används för att driva gevär och pistoler. den vanligaste formen är en kolsyrepatron 12g, men det finns även 16, 88 grams behållare som är engångsbehållare. Vill man ha större så finns även det men där benäms behållarna från sin volym ur det amerikanska systetmets Ounces, förkortat Oz, tex 12, 16 och 20 Oz. Gasen är i vätskeform som sedan dunstar och blir till gasform när det når geväret eller pistolens interna delar. För att undvika problem med Co2 vapen så är det viktigt att patronen eller behållaren är i upprätt läge. Håller du geväret upp och ner så kan det komma in vätska och frysa, det dunstar snabbt och normalt går inget sönder men det blir svårt att skjuta och geväret eller pistolen kan bete sig konstigt.  


Co2 gevär inom airsoft 

Airsoft automatkarbin 

Många gasdrivna karbiner kan även laddas med Co2 magasin. Det är ganska vanligt att dessa laddas med Co2 när det är kallare ute. 


Hagelgevär Co2 airsoft

Det är inte jättevanligt med Co2 drivna hagelgevär då dom ofta blir lite för kraftiga. Men det finns ett par hagelgevär som drivs med Co2 direkt från fabrik.  


Co2 drivna sniper gevär

Co2 drivna sniper gevär är ganska ovanligt, men det finns några varianter. Ofta skjuter dom ganska kraftigt och fungerar också bättre än andra gasgevär när det är kallt. 

 

Vad behöver jag för att skjuta med mitt Co2 drivna airsoft gevär


Geväret behöver såklart en passande kolsyrepatron för airsoft. Det finns olika typer av patroner där storleken skiljer. Man mäter ofta Co2/Kolsyra i gram men även amerikanska OZ används ibland (vanligare till paintball).  

  1. Kolsyrepatron 12g för airsoft - Vanligast.
  2. 88 grams Kolsyrepatron - Vanligare inom luftvapen. 
  3. 12 eller 20 oz flaska som ofta fyller en mindre behållare - Vanligare inom paintball.

 

Förutom Co2 behövs såklart några vanliga tillbehör som till alla andra gevär. Skyddsglasögon är ett måste oavsett gevärs typ.  
Normalt används 0,25g till 0,30g BB´s till Co2 gevär men det skiljer ganska mycket från gevär till gevär. För att förvara och transportera ditt gevär rekommenderar vi en vapenväska. Det blir även mycket roligare om du har ett bra sikte och en måltavla.  


Viktigt om Co2 drivna airsoft gevär. 


Alla Co2 vapen behöver rengöras och smörjas med jämna mellanrum. Annars kommer inte vapnet att fungera som det ska. Man bör räkna med lite mer underhåll än många andra gevär. 

Co2 blir även lite svagare när det är lite kyligare. Blir det riktigt kallt som på vintern kan man få upp flytande Co2 i geväret. Då fryser ofta geväret och man får vänta tills det tinat. Det kan skada packningar om detta händer.  

Bollé Cobra
Bollé Cobra
249 kr
Köp
Info
Open Blaster 0,25g Airsoft BB 3300st
Open Blaster 0,25g Airsoft BB 3000st
209 kr
Köp
Info
Open Blaster 0,28g Airsoft BB 3300st
Open Blaster 0,28g Airsoft BB 3000st
225 kr
Köp
Info