Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Hur funkar ett gasdrivet airsoft gevär GBBR


Gasdrivna airsoftgevär kallas ofta GBBR (Gas BlowBack Rifle). Gasdrivna gevär är väldigt realistiska i funktionen och hur man plockar isär geväret. Detta gör dom till en favorit hos många som vill träna eller simulera strid.   


Vanliga gas gevär inom airsoft 

Airsoft automatkarbin 

Använder du gas som drivmedel får du möjligheten att skjuta fullauto. 

Karbiner som M4 och liknande gevär dom vanligaste. Dessa är väldigt realistiska i utseende och i funktion. Det ger en lite roligare/bättre känsla när man skjuter. 


Hagelgevär gas airsoft

Hagelgevär är också vanliga bland gas gevär. Pumprörelsen vid omladdning blir väldigt snarlik den riktiga. Pumprörelsen ser till att mata fram en ny hagelpatron precis som på ett riktigt hagelgevär,  ingen fjäder behöver spännas när man gör pumprörelsen. 


Gasdrivna sniper gevär

Det finns också en hel del sniper gevär på marknaden som drivs med gas. Även här är stora fördelen att hanteringen av manöverhandtaget blir väldigt lik ett riktigt gevär. 

 

Vad behöver jag för att skjuta med mitt gasdrivna airsoft gevär


Geväret behöver såklart en passande green gas. Det finns olika typer av green gas där styrkan skiljer. Ofta är dessa färgkodade enligt tabellen under.  

  1. Blå - Svag gas som passar enklare plast pistoler.
  2. Grön (eller ingen färg) - Standard gas perfekt till vanliga pistoler.
  3. Röd - Kraftigare gas som kan fungera bra när det är kallare.
  4. Svart - Riktigt kraftig gas som ofta inte passar pistoler.

 Vilken gas som passar måste man kolla på det specifika geväret. Det kan dock tilläggas att det är bra att gå upp i styrka om det är kallare ute. 


Förutom gas behövs såklart några vanliga tillbehör som till alla andra gevär. Skyddsglasögon är ett måste oavsett gevärs typ.  
Normalt används 0,25g till 0,30g BB´s till gas gevär men det skiljer ganska mycket från gevär till gevär. Det är alltid ett plus att ha en rolig måltavla att träningsskjuta på. 

För att transportera och förvara ditt gevär på rätt sätt är en gevärsväska perfekt. Den skyddar också geväret mot skador. 

På dom flesta gevär är ett rödpunktsikte nästan ett måste. Har du ett snipergevär är dock kikarsikte att föredra.  


Viktigt om gasdrivna airsoft gevär. 


Alla gasvapen behöver rengöras och smörjas med jämna mellanrum. Annars kommer inte vapnet att fungera som det ska. Man bör räkna med lite mer underhåll än många andra gevär. 

Det är också bra att känna till att green gas blir svagare när temperaturen går ner. Vilket gör det mer eller mindre omöjligt att skjuta med dessa gevär utomhus på vintern i Sverige.