Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Hur spelar man Airsoft

Hobbyn Airsoft är ett spel där du vanligtvis spelar i lag med syftet att skjuta ut dina motståndare. Spelet kan ta plats både inomhus och utomhus samt med olika regler och fokus. När du vill delta i Airsoft Sverige finns det regler om att du måste vara 18 år. Du får inte äga en soft air gun om du är under 18 år enligt den svenska vapenlagen.
spela airsoft

Kom igång med air soft

När du vill komma igång med att spela airsoft finns det en del saker att tänka på, såsom att ha rätt utrustning och att hitta en plats och personer att spela med. Det finns flera föreningar som erbjuder spel till både nybörjare och mer erfarna spelare. Du får motion och ha roligt med vänner på samma gång när du utöver spelet.

Utrustningen du behöver

Du kommer att behöva både vapen och rätt kläder för att spela. Så länge du har rätt skydd är det här ett helt ofarligt spel. Hos oss på Wizeguy hittar du allting du behöver för att spela airsoft. Det innefattar bland annat:

Airsoft vapen

Airsoftvapen ser ut som autentiska vapen och de skjuter plastkulor. De bästa på marknaden skjuter plastkulor på 6 mm i en hastighet mellan 85 och 170 m/s. Vilket avstånd du får skjuta på regleras av utgångshastigheten på vapnet och du har alltid själv ansvar att kontrollera det. Om du är osäker kan du dock alltid fråga oss om vad som gäller.

Vid val av vapen bör du främst tänka på driftsäkerhet och prestanda. Rekommenderat är någon form av eldriven automatkarbin eller kulsprutepistol för bäst prestanda. Som nybörjare bör du dock välja ett kortare vapen eftersom de lämpar sig både för inomhusspel och korta avstånd. Hos oss hittar du en uppsjö av vapen i alla modeller.

Du ska alltid förvara ditt vapen utom räckhåll för obehöriga och minderåriga. Transportera det i en vapenväska där det inte syns. I vårt sortiment finns det färdiga airsoftpaket med vapen, ammunition, väska och annat du behöver för att komma igång.

Magasin och ammunition

Vanligtvis får du med ett eller två magasin när du köper nytt vapen. Det finns olika sorters magasin, till exempel alternativ som använder ett laddrör eller en high cap som skruvas upp. Varje spel och bana har sina regler gällande magasin. Om du ska köpa en softairgun bör du kolla upp vad som gäller där du tänker spela.

Rekommenderad ammunition har en vikt på 0,25 gram, det gör kulbanan stabil och ger även en bättre träffsäkerhet. Det finns inställningar du kan göra på ditt vapen avseende detta. När du handlar från oss får du alltid en manual med information om hur du går tillväga.

Kläder och skydd

Att satsa på tåliga och oömma kläder är A och O för att kunna spela med airsoft gun. Kängor, tåliga byxor, tröja och väst är bra val. Västen är en smart investering eftersom den ofta har många fickor med plats för ammunition, extra magasin, vatten och kanske en extra airsoft pistol. Vi har ett brett utbud skyddskläder för alla säsonger och tillfällen.

Ögonskydd är obligatoriska för alla som deltar och vi rekommenderar att du lägger lite extra pengar på det. Billiga varianter immar lätt igen, vilket gör det svårt att delta obehindrat. Även tandskydd är rekommenderat i air soft.

Köp airsoftpaket