Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Hur spelar man paintball?

Är du sugen på att testa paintball? Då har du hamnat rätt! I vår paintball butik har vi all utrustning du kan tänkas behöva och här kommer vår simpla guide om hur man spelar. Den här spänningsfyllda sporten är riktigt populär och passar alla, oavsett om man är riktigt taggad eller lite nervös inför att bli träffad.

Det finns två saker du behöver tänka på innan du börjar spela. Dels måste du vara 18 år fyllda eller ha tillstånd från målsman och dessutom är det viktigt att ha rätt säkerhetsutrustning. Du kan antingen köpa paintball skyddsmasker, markörer (paintballvapen) och färgkulor i vår paintball butik eller hyra på den paintball anläggning du ska spela på.

Olika spelvarianter

Det finns olika varianter av paintball att upptäcka. Oavsett om ni är ett kompisgäng, en kick-off eller en svensexa som ska spela så finns det ett passande spel. Låt oss kika lite närmare på de tre vanligaste varianterna där ni spelar i två lag. 

  • Flaggspel – I denna variant ska ni ta er över till det motståndarlagets bas för att hämta deras flagga och ta hem den till er egen bas. 
  • Eliminering – Här ska ni träffa och eliminera alla motståndare i det andra laget innan ni själva blir eliminerade.
  • Respawn – I detta spel får man fortsätta skjuta när man har blivit träffad, men först får man ett visst straff. Straffet kan till exempel vara ett tidsstraff.

Det går att spela på olika banor. Sportens tävlingsvariant kallas för speedball och spelas på en öppen yta med olika hinder. Recball spelas istället på en bana med skogs- eller stadsmiljö. Milsim ska efterlikna en verklig strid. Beroende på spelstil så används olika hinder och olika markörer. 

Grundreglerna för att spela paintball

Hur man spelar paintball kan variera beroende på vilken bana man spelar på och vilket sorts spel man ska spela. Men grundreglerna är alltid desamma. Vi på Wizeguy ska därför gå igenom spelet steg för steg så att du är redo när du står på banan med din markör. 

  1. Först bestämmer ni vilken spelvariant ni vill testa.
  2. Därefter sätts skyddsmasken på i SafeZone och domaren ger en startsignal för båda lagen.
  3. Nu är det dags att skjuta på motståndarna och göra en så kallad markering, det vill säga en direktträff med bollen. En markering kan göras på kroppen, markören eller masken. Det räcker inte med färgstänk, utan det ska vara en fullträff för att räknas. 
  4. När du blir markerad ropar du ”träff” och sträcker upp din lediga arm i luften. Därefter lämnar du lugnt banan (så vida ni inte spelar respawn och du får fortsätta skjuta).
  5. Domaren ger slutsignal och skyddsmasken tas av i SafeZone.

Den vanligaste frågan vi får är om det gör ont när kulorna träffar. Det kan det göra eftersom kulorna skjuts ut med en hastighet på 90 m/s. Vid skott på nära håll kommer du därför känna att du blir träffad. Men kom ihåg att du alltid är skyddad av din skyddsdräkt! Om du blir en riktigt inbiten paintballspelare så finns det mängder med turneringar, banor och spelvarianter att upptäcka.

Köp paintballpaket

-11%
Startpaket PRO ETHA EMEK
DYE LT-R är originaldesignen på ett magasin som alla andra försökt kopiera sed...
6295 kr 7096 kr