Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Guide Pumpmekanism LuftpistolerPå denna sida kan du hitta information om pumpmekansiska luftpistoler som skjuter iväg skottet med komprimerad luft som pumpas upp med en inbyggd pump. Denna design med ett uppbyggt tryck kallas även för pneumastika pistoler. Även en PCP luftpistol är en typ av pneumatiska eftersom även de har ett tryck i pistolen innan skottet avfyras, men kallas pre-charged pneumatic.

Pumpmekaniska luftpistoler kräver inget drivmedel och inte heller några extra fyllnads verktyg eller maskiner för att fungera. Den inbyggda pumpen är ofta placerad under pipan på pistolerna och är lätt att hantera. Varje pump bygger upp mer tryck och man kan tack vare denna teknik anpassa vilket tryck man vill skjuta med, detta gör att det är en kraftig luftpistol. Det finns en maxgräns på antal pumprörelser som man kan göra på alla pistoler, detta då tryckbehållaren på en pumpmekanisk luftpistol kan gå sönder på grund av för högt tryck.

Vad behövs för att komma igång med en luftpistol med pumpmekanism

Detta är en bra luftpistol för dig som vill kunna skjuta prick på luftpistol måltavla hemma eller i stugan utan att behöva oroa dig att drivmedlet tar slut då pistolens drivmedel byggs upp av användaren. Så det enda som behövs för att komma igång är följande:Viktigt om luftpistoler med pumpmekanism

Pumpmekaniska luftpistoler är praktiska då de inte kräver drivmedel tack vare pump tekniken. Det är däremot viktigt att inte pumpa för mycket då ett för högt tryck kan orsaka skador i pistolen och dess tryckbehållare. Hur mycket man kan pumpa tills det räcker baseras på tryckbehållarens storlek som skiljer sig mellan olika modeller, det är därför viktigt att läsa i manualen eller förpackningen innan man börjar använda sin nya luftpistol.