Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Guide airsoft skyddsutrustning


Våran guide för nybörjare med lite tips och information om airsoft skyddsutrustning. Det finns mycket olika kunskaper inom airsoft och här har vi skrivit ner lite som vi anser bra att tänka på. Självklart finns det mer information ute hos alla airsoftspelare, men som vi valt att inte ta upp under denna guide.

Allmänt

Det är alltid viktigt att använda rätt typ av skyddsutrustning. Olika arrangörer kräver olika typer av skyddsutrustning, kolla därför alltid upp med arrangören vad som gäller hos dem.

Skyddsglasögon
Oavsett om du spelar airsoft mot andra eller om du skjuter på föremål rekommenderar vi alltid att du använder godkända skyddsglasögon. Det finns glasögon med olika linser för att anpassa väderförhållanden. De gula och orange linserna ökar kontraster och är populärt bland skyttar. Dem tonade/mörka linserna bryter de starka ljusstrålarna och passar bra när solen är framme. Dem transparenta linserna passar till dig som spelar t.ex. i skogen eller i inomhusmiljöer där solen inte bländar.

Det finns olika typer av goggles som har en foam eller gummilist för att sluta mer tätt runt ansiktet. Dem finns med enkelglas (singel) och med dubbelglas (thermal). Dubbelglas motverkar imma vilket är bland de största bekymret för airsoftspelare.

Halvmask
Det finns många olika sorter av halvmasker som skyddar dina tänder. Dem är tillverkade i metall som formas efter användarens ansikte för att minimera gluggar mellan masken och huden.

Helmask
Dessa masker är ursprungligen från paintballen för att ge dig ett skydd för hela ansiktet. Genom att använda en helmask utesluter du risken att kulor letar sig in under skyddsglasögonen om du blir träffad från någon konstig vinkel. Helmaskerna finns med enkelglas (singel) och dubbelglas (thermal). Dubbelglas motverkar imma vilket är bland de största bekymret för airsoftspelare och paintballspelare.