Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn
Nybörjare airsoft & soft air gun 


Börja spela airsoft eller soft air gun som det även kallas. I Sverige kallar nästan alla spelare det för airsoft. Så första tipset är att använda airsoft istället för soft air gun när du beskriver din blivande hobby. 


Exakt vad man ska börja med beror såklart lite på budget men här förutsätter vi att man tänkt åka till en bana och spela. Eller har ett kompisgäng som vill köra “på riktigt” på egen mark. 


En air soft utrustning blir aldrig helt komplett och ofta vill man bygga vidare med flera typer av airsoftgevär och airsoftpistoler. Här listar vi några av dom produkterna vi tycker är viktigt att börja med. Första airsoftgeväret


Vi rekommenderar då att man väljer ett elektriskt gevär som ofta kallas AEG, läs mer om dessa i vår guide om AEG gevär. Elektriska gevär är väldigt prisvärda och enkla att hantera. Du kan ladda batteriet hemma och sedan spela tills det är slut och ladda igen. Enklast är att köpa en airsoft M4 då dom är vanligast och ofta väldigt prisvärda pga större volym vid tillverkningen. Det finns även mycket passande tillbehör på marknaden. Sen behöver du lite tillbehör för att komma igång. Eller så köper du ett färdigt airsoft startpaket som redan är komplett. 

Batteri & laddare till ditt airsoftgevär


När batteri och laddare ingår till geväret är det ofta av typen Nimh. Dessa fungerar helt okej i början men tappar effekt ganska snabbt. Så vi rekommenderar alltid att man köper till lipo batteri till AEG airsoftgevär. Lipo batterier är kraftigare och har mycket längre livslängd. Det blir som en uppgradering av geväret. Lär mer i vår guide om airsoft batterier.

Magasin airsoftgevär 


I kartongen ingår mer eller mindre alltid ett high cap airsoft magasin. Hich cap magasin kan vara smidiga i början då dom rymmer många kulor. Men när du köpt en airsoft väst eller annat bärsystem så rekommenderar vi mid cap magasin. Dom skramlar inte och man behöver inte skruva upp dom. Sen är dom såklart mer realistiska också. 

Skyddsglasögon eller airsoft mask


När du handlar hos oss på Wizeguy finns det bara godkända skyddsglasögon och airsoft masker. Det är väldigt viktigt att använda godkända skyddsprodukter då ögonen är väldigt känsliga och det finns alltid en risk för skada om det är fel på utrustningen.
Vi rekommenderar även att man alltid använder en ansiktsmask av nät eller airsoft mask. För att även skydda ansiktet och tänderna. Då det alltid finns en risk att tänderna kan gå sönder vid träff på nära håll (även om det är ovanligt). 

Vapenväska 


Du bör alltid förvara och transportera ditt airsoft vapen i en vapenväska. Detta både skyddar ditt airsoft gevär eller airsoftpistol och döljer det vid transport. Tänk alltid på att airsoftvapen är replikor och en utomstående väldigt lätt tror att det är ett riktigt vapen. Detta är något alla vi som gillar hobbyn vill undvika och det är även bra för dig själv som utövare att undvika det. 

En bra vapenväska rymmer även mycket annan utrustning. Som du behöver vid spel, tex magasin, batterier, sikte mm. 

Airsoft väst 


Vanligaste sättet att bära utrustning som extra magasin är med en airsoft väst. Det är viktigt att du väljer ett bärsystem som passar dig då spelstilen och utrustningen skiljer väldigt mycket mellan olika spelare. Det går att använda ett bälte med molle system eller en chest rig om du vill ha lite enklare och smidigare uppsättning. Eller en airsoft väst eller plate carrier som du kan bära mer och tyngre utrustning i. Plate carrier betyder plattbärare och används inom militären som skyddsvästar. Då använder man skottsäkra plattor i västen. När man spelar airsoft använder man fake plattor för utseendets skull även om dom faktiskt också skyddar mot airsoft träffar.

Vapenrem


En vapenrem eller sling som det ofta kallas hjälper dig att bära geväret. Vanligast är en one point sling vilket betyder att vapenremmen har en fästpunkt. Då fäster du vapenremmen vid kolven på geväret. Vilket gör att du enkelt kan släppa geväret och bära det med remmen men snabbt ta upp det igen för att skjuta. Många använder även two point sling vilket är två punkts vapenrem. Då fäster man den bak och fram på geväret och kan enkelt bära det på axeln eller ryggen. Passar utmärkt när du ska gå längre. 

Sikte


Nästan alla airsoftgevär levereras med fasta sikten. Det är dock mer eller mindre standard att använda red dot sikte inom airsoft. Det gör att du mycket lättare kan sikta genom att se en röd punkt. Samtidigt som det ser mycket coolare ut. Spelar du som airsoft sniper ska du såklart ha ett kikarsikte