Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


Guide Fjäder LuftpistolerDet finns många olika sorter av luftpistoler. Dom kan ha olika utseenden, olika precision och fungera på olika sätt. I denna text kan du hitta generell information om de luftpistolerna som är fjäderdrivna samt tips hur du ska välja rätt för just ditt intresse.


Dessa fjäderdrivna luftpistoler kan vara uppbyggda på olika sätt och därmed fungera olika. Många av de mer kraftfulla luftpistolerna är byggda med brytpipa, likt de luftgevären som många direkt förknippar med luftvapen där man spänner fjädern genom att bryta pipan nedåt. Även andra lösningar på fjäderdrivna luftpistoler finns.

En luftpistol fjäder drivning kan passa flera olika tillfällen, till exempel för den som vill köp luftpistol som är enkel att använda utan att behöva se till att man alltid har drivmedel hemma för att kunna använda luftpistolen. Men även för den som vill ha en kraftig luftpistol då en bra luftpistol med fjäder drivning kan skjuta så hårt som 10 joule, som är gränsen i Sverige för att köparen inte ska behöva någon typ av licens. Det enda som krävs när du ska köpa luftpistol som har högst 10 Joule är att du ska vara äldre än 18 år, så det finns en luftpistol åldersgräns för att äga och köpa en. Däremot kan barn och ungdomar skjuta luftpistol men under uppsikt av en vuxen.

Vad behöver jag för att skjuta min Fjäder Luftpistol

För att komma igång med en ny luftpistol behövs inte mycket till en luftpistol med fjäder. Du behöver följande:

Luftpistol skott finns i olika sorter, utföranden, storlekar och vikter. Vissa luftpistoler skjuter endast stålrundkulor och andra pistoler bara diaboler. Sen finns det några pistoler som är byggda för att klara både diaboler och rundkulor. Det är viktigt att kolla upp vad just den luftpistol du har, eller planerar att köpa, skjuter för typ av skott och vilken storlek.