Språk 
  • flagga
  • flagga
Valuta 
X

Användarnamn


På denna sida kan du hitta information om pumpmekansiska luftgevär som skjuter iväg skottet med komprimerad luft som pumpas upp med en inbyggd pump. Denna design med ett uppbyggt tryck kallas även för pneumastika luftvapen. Även ett PCP luftgevär är en typ av pneumatiska gevär eftersom även de har ett tryck i geväret innan skottet avfyras, men kallas pre-charged pneumatic.

Pumpmekaniska luftgevär kräver inget drivmedel och inte heller några extra kopplingar eller tuber för att fungera. Den inbyggda pumpen är ofta placerad under pipan på geväret och är lätt att hantera. Varje pump bygger upp mer tryck och man kan tack vare denna teknik anpassa vilket tryck man vill skjuta med. Det finns en maxgräns på antal pumprörelser som man kan göra på alla gevär, detta då tryckbehållaren på en pumpmekanisk luftgeräret kan gå sönder på grund av för högt tryck.

Denna typ av gevär kan med fördel lämpa sig till yngre skyttar som kan ha problem och spänna upp ett brytpipsgevär då dessa oftast kräver mera kraft för och spänna upp än ett pumpmekaniskt gevär.

VAD BEHÖVS FÖR ATT KOMMA IGÅNG MED ETT LUFTGEVÄR MED PUMPMEKANISM

Detta är ett bra typ av luftgevär för dig som vill kunna skjuta prick på måltavlor hemma eller i stugan utan att behöva oroa dig att drivmedlet tar slut då gevärets drivmedel byggs upp av användaren. Så det enda som behövs för att komma igång är följande:

  • Luftgevärs skott, alltså diaboler eller rundkulor
  • Skyddsglasögon
  • Måltavlor och skjuta på
  • Gärna någon passande tavelhållare som gör det lätt att byta tavlor och som samlar upp skotten.

VIKTIGT OM LUFTGEVÄR MED PUMPMEKANISM

Pumpmekaniska luftgevär är praktiska då de inte kräver drivmedel tack vare pump tekniken. Det är däremot viktigt att inte pumpa för mycket då ett för högt tryck kan orsaka skador i vapnet och dess tryckbehållare. Hur mycket man kan pumpa tills det räcker baseras på tryckbehållarens storlek som skiljer sig mellan olika modeller, det är därför viktigt att läsa i manualen eller förpackningen innan man börjar använda sitt nya luftgevär.